Hoppträningen

Hopptränade för pia igår (måndags)

Började med att självständig uppvärmning, när vi värmt upp ett tag så skulle vi rida en stor volt och göra öppnor haha gick skit. Sedan skulle vi göra förvänd galopp på en liten volt sedan vända in på den stora volten. Han byter alltid galopp när man byter varv, så jag får rida honom mycket utåtställd så byter han inte. Men han får lite bråttom så han vill gärna öka tempot.



Började sedan hoppa fram som på en S båge i båda varv. Med ett dubbelkryss, kryss, kryss. Effter man hoppat ett av hindren skulle man lägga en volt åt något håll beroende på vilket varv man var i, sedan hoppa nästa, volt, nästa osv. Det var rätt svårt, Fabian ville bara springa iväg, så jag skulle leda med innerhanden och ställa och böja honom..



Efter vi hoppat fram på S bågen och någon linje körde vi bana. En väldigt bra bana för mig eftersom jag hatar långa vägar och det var väldigt långa vägar. Det blir att jag kortar upp sista sprången till hindren så det är skitbra träning för mig. 

Såhär såg banan ut, hoppas jag har ritat bra nog för att ni ska förstå haha paintskills. Började med 1an som blev en parallell oxer som hoppas från båda håll, vidare till 2an som var ett räcke vidare till 3an som också var ett räcke. Den vägen var faktiskt ganska svår att hoppa när det blev lite högre än när vi värmde upp, så jag fick lägga en volt innan 3an dels för att han bara kutade iväg och vägen till den var kass. Stannade och ryggade några steg och sedan fortsatte jag. Högersväng till 4an som var ett räcke, lång väg till kombinationen som var oxer in räcke ut. Kom helt fel på den men klarade oss ur med 2galoppsprång emellan, ännu en högersväng till en oxer vägen till den ska vi inte ens tala om. En båge från oxer till räcket, sedan höger till 8an för en lång väg till kombinationen igen. Tog upp honom lite i mitten av bågen så kom vi bra på den, vi brukar kunna få lång emellan men det var perfekt. Sedan vart det en vänstersväng och lång väg till 10an.


 
Förutom att jag var jävligt virrig, glömde vart jag skulle osv. och att det vart lite att han sprang efter hindren. Så tycker jag att han hoppade bra, det känns mycket bättre nu det kanske inte syns men det känns. Jag litar mycket mer på honom nu och han på mig, jag tänker inte längre "nu stannar han, nu stannar han" utan ja nu kör vi! Och en sak till är att jag inte kortar honom lika mycket nu heller, det kan bli ibland men inte lika mycket som förut. Det känns kul, men vi har väldigt mycket kvar att jobba på.. Men vi kämpar. 

Det känns endå helt okej inför tävlingen på fredag, han stannade inte en endaste gång och han tvivlade inte heller. Så vi får se hur det går helt enkelt, det kan lika gärna gå skit som det kan gå hyffsat. Så vi får se, men jag hoppas vi får till en bra runda som känns bra för engångsskull jag hoppas verkligen det.

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback