sämst

Hej
Ridpasset igår (tisdag) gick inte alls bra, började bli irriterad så jag bestämde mig för att hoppa av istället. Ledde runt honom lite, sedan tog jag in honom. 
Hejdå

Hööks rea

Är lite sugen på dessa saker, måste väll passa på då det är rea. 

Marinblå senskydd 74kr
Marinblå & röd piké ridtröja 139kr
Brun lädergrimma 109kr
( Inte grimman på bilden)
 
 


 
 
 
 

Saker jag ska träna på i Juli

Hand ställningen
Jag är verkligen expert på att lägga händerna åt sidorna, ser ut som att jag cyklar eller åker moppe. Skitfult, de behöver jag verkligen träna på. Får testa rida med en pinne eller spö rakt över händerna så kan jag inte lägga ner dem.
 

Sitta mitt i sadeln
Jag sitter oftast mer åt höger, för jag är starkare i det benet så sitter jag med på det. Inte så konstigt att Fabian tippar inåt eller skjuter ut bogen osv. Det måste jag träna på, sitta mitt i sadeln.

Känslan på hinder
Ska börja träna mycket bommar och markarbete, kunna minska öka mellan bommarna så kommer jag ha lättare att känna av på hindren sedan.

Slappna av
Inte bli arg, ta det lugnt och andas även om de känns skit. Jag ska bara fortsätta det tjänar inget av att bli arg.

Kommer bli ganska mycket att träna på, men får sikta in mig på 2 som jag får träna extra mycket på som kommer bli svårast. Det kommer vara handställningen och sitta mitt i sadeln. Får lägga ner lite extra krut på det, men det kan jag även träna då jag rider bommar och markarbete. Jag ska tänka på det varje gång jag rider så jag verkligen kommer ihåg det och tränar på det. För det måste bli bättre!

Wången

Vad jag ska tänka på när vi åker till Wången även om jag bara hoppar en klass.

Torsdag
Kommer dit vid ungefär 11 halv 12 på förmiddagen, kollar då Carro tävlar och ställer in honom i boxen. Vi åker tillbax på eftermiddagen så vi kan fodra och jag tänkte rida lite också. Kolla hur han känns, trimma på lite. Händer väll inget speciellt den dagen faktiskt.

Fredag LB Mountainhorse
Tänkte rida fram ett bra tag. Känna så alla knappar funkar start, stopp som är de viktigaste. Ska försöka få honom avslappnad (migsjälv också) kan du vara en fördel eftersom han känner hur jag är. På framhoppningen ska jag hoppa fram några språng, något på lilla och sedan sänka ner räcket och oxern ta det och höja igen sen räcker det. Han blir ganska taggad på framhoppningen, och framförallt banan. Tänkte skritta in på banan, kolla runt lite. Ta ett djupt andetag och tänka, vi fixar det! Rida bra och noga vägar, försöka att inte sitta och ta i honom utan bara få ett jämt tempo och rulla på.

Vi får se hur det går helt enkelt, jag ska försöka så gott jag kan. Jag vet att han kan, det är bara piloten som måste hänga med!


visa upp hästen eller träna?

 
När man ska träna för en tränare vill man ju att allt ska gå perfekt, man vill ju ha mycket beröm och att allt ska kännas bra. Man vill att allt ska gå perfekt helt enkelt, och man blir så sjukt besviken om det inte går så bra som man hoppats. Så är iallafall jag, vet inte hur ni är. Jag vill att allt ska gå perfekt då jag tränar. (som de sällan gör haha..) 

Varför vill man att allt ska gå så bra egentligen? Eller, det är klart alla vill det.. Men man tränar för att kunna bli bättre och få hjälp med det som man behöver. Det är ju bra om problemen man har kommer fram då man tränar även fast man inte vill det, men de är ju de man behöver hjälp med för att kunna utvecklas. Jag blir skitsur då det gå dåligt då jag tränar, men egentligen det är ju det man behöver hjälp med. Man tränar ju inte för att visa upp hur snygg hästen, man tränar för att kunna få hjälp med det man tycker är svårt.


Träningen

Hoppträningen idag gick inte speciellt bra alls. Värmde upp lite självständigt, sedan skulle vi trava över bommar på en 8-volt, där kommer problemet. Vi tränar aldrig bommar för det alltid går så dåligt, men alltså (!?!) är jag störd på något vis. Man tränar väll på det man är lite sämre på, ja så de gick skit. Sedan hoppade vi små övningar, min ridning var väll inget att ljubla över. Han var lite pigg så rusade han iväg efter hindren så kändes de som ja bara fick sitta och slita i honom då jag bromsade och det är inge kul alls...

Sedan hoppade vi serie 2 galoppsprång oxer, 2 galoppsprång räcke, 2 galoppsprång oxer, 3 galoppsprång räcke. Hoppade igenom den bara 1 gång först för att se hur avståndena blev. På slutet låg väll sista räcket runt 110 kanske, den sista gången kändes faktiskt rätt bra endå. Man var tvungen att sitta upp ganska mycket för det vart lite tajt så satt jag upp lite extra på sista så fick vi rätt bra språng endå. De vart lite närmre på de 2 sista eftersom man fått upp farten lite. Jag tycker de är skitkul med serier, och Fabian har inte så stor galopp så jag kan nästan rulla på bara sitta upp lite och vara ganska mjuk. 


Summertime

I love my mongo horse and me hiho ♥

getingjävel

Ridit ut med Amanda två dagar i rad nu, och där vi red båda gångerna kommer det en stor geting efter oss. Jag är så jävla rädd för getingar Amanda också, så började vi galoppera på en bit sen saktade vi av. Tro ni inte han var efter oss endå? Vi fick galoppera igen och tillslut efter ett bra tag försvann den. Idag kom den igen, kan varit samma (haha) eller så kanske släktingen eller något. Men den var efter oss, den var ännu äckligare den flög framför ansiktet på oss och satan va ja skrek haha. Så fick vi galoppera och efter vi kommit över storvägen så försvann den .. 

Hatar kusar och småkryp!.



ridklipp

 
 
Detta är snyggingen Wille, Linnea Sagmos ponny som jag skrivit om tidigare. Har ridit honom 2 gånger, detta var den första. Han var lite små spänd i början men så gjorde jag massa halter och när jag travade gjorde jag övergångar till skritt och skrittade lite osv. Jättefin att rida.

mysig midsommar


goa unge

Ni måste kolla in DENNA blogg, världens sötaste och snällaste tjej som alltid stöttar en.♥

jonnasvelander

anmäld!!

Åker upp på torsdagmorgon med en kompis, en annan kompis och hennes mamma. Kollar då Carro tävlar LC:n skulle också vara med men det är 3 anmälda d-ponnysar och 3 c-ponnysar, då skippar jag det. Så hoppar jag en LB på fredagen som är mountainhorsekvalet. 

Efter tävlingarna är slut så tänkte jag rida lite och duscha honom om de finns dusch annars får det vara. Så sover vi på ett hotel där och Fabian på anläggningen så tävlar vi på fredagen. Nu kör vi, 0an ska sitta där fanimej!


@ sommarbetet

Skrittade ner Fabian till betet idag, tog ca 40 minuter ungefär barbacka. Hade ganska ont i röven efter, men det får man ta. Vi skulle avmaska honom häromdagen men .. han spottade ut det. Så det vara bara att åka och köpa en ny spruta idag, så höll vi upp huvudet på honom så kunde han inte spotta ut.

Så nu är han nere på det grymmaste betet, han står i ett litet stall själv i en stor box de trivs han bra med. Han gillar att stå själv, och det är skönt att han kan det. Nu i 1 vecka ska han gå i en jordhage, finns gräs men inte speciellt högt. Han går där i ung 1 vecka då, eftersom han stått i karantän och blev nyss avmaskad. Men om 1 vecka så blire bete för fullt, satan vad han kommer svälla upp första dagarna. Han är så smal nu så det bli helt perfekt om han lägger på sig lite. 


failbilder :')


ridpass onsdag 20/6

Började med att skritta fram ute i skogen ca 20-30 minuter. Tog tyglarna efter lite mer än halva vägen, började försöka jobba honom lite. Det vart ju mest på rakt spår men även då stigen svängde lite så formade jag honom och ställde åt det hållet. Eftersom det var i skogen så var han lite mer ofokuserad, men mot slutet gick de bättre.

Gick sedan in i paddocken, gjorde någon halt lite serpentiner,volter red på rakt spår. Började sedan trava, samma sak där volter och rakspår gjorde övergång till skritt där han faktiskt lyssnar rätt bra nu. Jag sätter mig ner försöker bromsa lite med sittsen och sedan proar jag lite. Testade galoppera lite men bara i högervarvet eftersom han blev lite spänd efteråt. Efter galoppen så travade jag lite, gjorde övergång till skritt och skrittade. Travade sedan på rakt spår och någon volt sen gav jag mig. 

Det känns verkligen skillnad på bara 3 dagar speciellt i skritten där känns han skitbra vi behöver jobba mer på traven men det känns som lite framsteg endå bara på någon dag. Så får vi fortsätta såhär nu, så även när jag rider i skogen ska jag jobba honom. Skritta fram länge tills de känns bra, lägga in någon liten trav osv. Nu får jag inte tappa dethär, jag tror faktiskt det kan blir bra. Det kommer ta tid men vi ska fixa det!



HAHA!

I vintras då jag och en kompis tolkar efter Fabian, jag red lite för nära staketet och då hände detta:
PS: HÖJ VOLYMEN SÅ MAN HÖR SKRIKET!



ridpass tisdag 19/6

Började skritta fram ett tag, red i ridhuset eftersom det blåste så mycket. Började jobba honom lite i skritten ett bra tag, skrittade runt gjorde volter och red på rakt spår för det behöver vi verkligen träna på. Gjorde någon halt lite då och då och även lite serpentinder. När det sedan kändes bra i skritten började vi trava.

Travade runt lite, red efter långsidorna la in någon liten volt på kortsidorna. Det kändes faktiskt rätt bra, han kändes fin och speciellt då vi travade på en volt i vänster varv. Han kändes bättre och bättre, travade på en 8-volt och de kändes faktiskt hyfsat endå.

Det känns roligt då man känner skillnad, jag vart inte arg alls idag då jag red utan var mer åt det andra hållet att jag satt och flinade lite då och då. Jag är väldigt noga med att berömma honom då han är fin och duktig så han vet att han gör rätt. Så det känns kul att det blir lite skillnad, imorgon ska jag ta lite galopp och göra övergångar. Men jag ska se till att rida fram honom i skritt+trav lika länge som jag gjorde idag men ska lägga in galoppen också. 


Mobil bild

ohäst relaterat

Har lyssnat på låten 1000 gånger, den är gammal men den är så fin.

Ridpass måndag 18/6

Började med att skritta på lång tygel ett litet tag, kortade sedan upp tyglarna och började jobba honom. Jobbade honom på rakt spår och volt. I början gick de väll lite sådär, han var lite stretig men efter ett tag kändes de lite bättre. Kände att jag kunde testa trava litegranna, de gick väll helt ok. Försökte trava på rakt spår och volt samma där, jag suger på rakt spår jag rider mest på volt för det är lättast. Men utmanade mig själv (haha..) och travade på rakt spår och det gick bra endå tycker jag.

Han blev mjukare efter ett tag, han var rätt fin i skritten och jobbade på när jag lättade sökte han sig lite framåt. Så imorgon kör vi likadant men lite mer trav och övergångarna ska sitta bättre. Och vilket toppenväder det var idag, det var jäkligt varmt att rida men man ska inte klaga! 


Foto: Elin Norin

kommentarer

Ni borde bli bättre på att kommentera!! Det blir mycket roligare att blogga då, man kommer lättare på ideér och det blir mycket bättre. Så komigen nu!

tävlingsbilder


mountainhorse

Snart är det mountainhorse kval alsenbygden och jag har bestämt mig för att vi ska sätta den jäkla nollan. Jag ska inte fega någonting, känner jag att vi kommer fel ska jag hålla om honom endå och jag ska inte korta en ända gång. Nu ska vi tamejfan i mig gå nolla så är det.

Vi har bara 3 chanser till och jag vill verkligen att vi fixar nolla denna gång så får man inte lika mycket press på sig. Jag blir glad bara vi går nolla, men jag skulle verkligen inte bli ledsen över om vi skulle få en liten placering.. ;) Det sämsta är att det finns ingen LC som man kan hoppa innan, Fabian är alltid bäst och lugnast i andra klassen. Jag har aldrig hoppat bara en LB så vi får se hur det blir, det kanske blir bättre eller sämre det vet vi inte förns vi testat.

Men nu ska vi över varje hinder, inte ett enda stopp hellre att han river isf men det finns inte, vi ska fixa dethär nu. Huvudsaken är att det ska kännas bra och att vi ska jobba som ett team med varandra inte emot varandra. Jag ska rida fram länge och han ska vara någolunda avslappnad. Vi tar hinder för hinder, försöker rulla på i en jämn bra galopp som känns trygg för både mig och honom. 

Vi måste få in en bra känsla som vi båda känner oss nöjda med, jag ska inte korta honom och han ska inte rusa iväg efter hindren. Vi ska försöka få till en jämn galopp som vi kan hålla hela banan. Så vi får se hur det går helt enkelt. Hoppas på det bästa!





i want

Saker jag verkligen vill/måste ha just nu. Jag har ju köpt min bruna hjälm, så nu saknas bruna chaps+ridskor och ett par blåa ridbyxor tills min nya outfit blir klar. Och jag har även dregglat över dessa chaps snart 2 år, jag måste köpa dem! 



Linslus, eller inte?

Såhär roligt är det att fota min ponny .. Han är inte den som kastar fram öronen då kameran kommer, det är bara att hoppas på att han ser något så han kollar dit och riktar fram öronen de brukar han oftast göra som tur är så då är jag där snabbt med kameran medan han står och kollar nyfiket . Annars skulle ni få bilder som till mesta dels ser ut såhär ;)



Imorgon kör vi

Imorgon börjar jag och Fabian om på 0, det blir bara skritt imorgon och lite trav. Rider i paddocken eller ridhuset beroende på väder. Har tänkt skritta 30 minuter tills han känns mjuk, sedan lägger vi in något travsteg lite titt som tätt när det känns bra. Så jag bloggar imorgon om hur passet gick och hur han kändes, så får vi se hur det går.



busis

Busade lite i skogen idag med plutten. Lät honom galoppera fritt på en raksträcka och satan vad fort de gick, han är snabb den lilla bruna.

Räknade förut hur många mygbett jag har på benen, 19 st sammanlagt. Det kliar.


fullt upp

Hade fullt upp igår så därav den kassa uppdateringen. Idag har jag mer tid på mig så det kommer något inlägg lite senare :)

stjärnan by himself

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Det går inte

Jag kan inte rida min egen häst, det går verkligen inte. Varje gång jag rider honom så rider vi runt på en volt och jag försöker få honom mjuk, genom att böja honom ganska mycket i båda varven. Vi tränar aldrig på någonting, aldrig skänkelvikning, förvänd galopp, bommar osv. Varför inte? Jo för att jag vet att de inte kommer gå, att han kommer sätta upp huvudet och bli spänd å springa. Vad händer då? Emelie blir skitförbannad, då blir det att jag bara drar honom i munnen och då funkar ingenting alls. Det går verkligen inte att rida då jag är arg, för då blir han alldeles spänd också och springer. 

Det blir ju aldrig att vi blir bättre på något om vi bara rider runt på en volt och jag böjer igenom honom varje pass, det vet jag ju själv. Men jag har så jäkla dåligt tålamod, så går det inte bra så blir ja skitsur och då går det varken för mig eller Fabian att prestera. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag finner det inte lika roligt att rida när det känns så dåligt hela tiden. Jag tycker synd om Fabian när jag blir arg för det går ut över honom, och jag VET att det absolut inte ska det jag vet det själv men endå så blir det så.. Och allt blir bara ännu mer åt helvete. 

När jag tränar för Sara så brukar det kännas rätt bra på slutet. Sist jag red för henne vart ja så arg för de inte gick bra alls i traven, jag ville sakta av till skritt hela tiden men hon "fortsätt trava, det är i traven du ska lösa det" så fortsatte jag men ville sakta av igen, då sa hon till mig åter igen. Så tillslut så blev det bra på slutet, men jag har så dåligt tålamod så jag vill att allt ska gå som en dans direkt då jag hoppar upp och så kommer det aldrig bli. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra.. Vi får börja om helt på nya tag helt enkelt, jag rider ut honom i skogen hela helgen sen börjar vi om från 0 på måndag. Jag börjar skritta fram ordentligt ca 20 minuter, till han känns mjuk och sedan travar vi lite tills det känns bra. Sen ger jag mig, dagen efter gör jag likadant och travar lite längre lägger in lite övergångar från trav till skritt och han ska vara kvar i formen och mjuk. Fortsätter nästa dag efter det och känns han mjuk och bra lägger jag in lite galopp men inge mycket alls, sedan ska jag jobba att få honom lugn efter galoppen där han lätt blir väldigt spänd. 

Torsdagen är det hoppträning sedan rider jag ut på fredag. Så mån-onsdag börjar vi om från 0 och tar allt som det kommer. Jag ska inte bli arg någongång, utan känner jag att jag blir irriterad ska jag räkna till 10 och ta ett djupt andetag så jag blir lugn igen. Inget löser sig då jag blir arg, verkligen inte. Så får vi fortsätta eftersom beroende på hur det känns, när han känns mjuk ska jag börja träna lite skänkelvikning, förvänd galopp osv. Det får ta den tid det tar, men jag lovar vi ska fixa det på något sätt. 

Gör ett ridinlägg varje dag f.o.m måndag hur han känns och vilken takt det går i. För jag tycker inte ens det är roligt att rida då jag ska bli arg hela tiden och allt går skit. Så vi får börja om helt enkelt. Nu kör vi!



Tömkörning

Tömkörde Fabian lite idag. Travade fram honom i båda varven, han var mjukare i högersidan där gick han rätt ok men vänster var mycket svårare för mig som stod i mitten och skulle få honom att sänka sig lite han var mycket stretigare i det varvet. Högervarvet var mycket lättare där kunde han bli lite rundare än vänstervarvet. 

När jag rider tycker jag det är lättare i vänstervarvet, där kan han bli mycket lägre och slappna av bättre. Högervarvet är han väll mjuk i men han vill inte riktigt komma ner i formen och slappna av. Han blir mer avspänd i vänstervarvet, har jag galopperat och saktat av till trav så har han lättare att lugna ner sig i vänstervarvet. Högervarvet är lättast att tömköra honom i men vänstervarvet lättare att rida i. (?!)


FOTO: Elin Norin (länk)

failbilden

Snyggaste bilden någonsin, här hoppade vi en LC så var det sista i omhoppningen vi var nolla hittils. Så red ja iväg honom så han kom långt ifrån så stann/hoppade/gled han men vi kom över. Hade vi inte rivit hade vi vunnit, vi ska alltid ha sån otur..


FOTO: Anna Staaf

KOLLA KOLLA!

Här har vi en övergrym blogg med två tjejer som vet vad dom vill, ni måste kolla in. Där har vi även Anna som gjort min supersnygga header! ♥

klicka HÄR för att komma till bloggen

10 saker

1. Jag är en liten fegis
2. Jag har väldigt höga krav på mig själv
3. Jag vill alltid vara bäst (går sällan)
4. Jag älskar att sjunga
5. Jag älskar ridningen & hästarna
6. Jag har världens bästa vänner
7. Jag har dåligt självförtroende
8. Jag sitter just nu och kollar på min mage och inser att jag måste börja träna (haha)
9. Jag är sällan riktigt nöjd med något jag gör
10. Jag vill så gärna ha en till häst

hoppträning

Hopptränade lite själv i paddocken idag, det gick rent åt helvete. Noll känsla över huvudtaget, den var som bortblåst. Jag kände mig så stressad, han var pigg och rusade efter hindren så fick ja ta tag i honom 1000 gånger. 



Ja vad säger man, ridpasset kändes helt åt skogen idag. Hoppade fram på ett räcke, och redan då kändes det dåligt. Jag kände mig så stressad. Vi bara galopperade och hoppade, kändes inte som att jag hade någon bra galopp på honom. Jag vet inte hur jag ska beskriva, men ibland så får vi in en galopp som jag tycker känns okej att rida i. Då jag känner att jag kan reglera honom och snabbt kunna korta men även länga. 

Hoppade vidare, kändes fortfarande kasst. Kändes inge bra när vi kom på hindren, ingen känsla i det hela. Mina ben ville inte sammarbeta med mig idag heller, kändes som benen lättade från sadeln då vi hoppade. Så efter hindren rusade han iväg, fick ta tag i honom flera gånger och ta stopp på honom. Hoppade en linje på 7 galoppsprång, någongång kändes det lite bra men inte allt för bra. 

Nej usch, denna träning glömmer vi. Blir det igen att jag känner mig stressad då jag hoppar själv så avbryter jag istället. För jag vet att det kommer gå åt helvete då det börjar så, och då blir jag bara så ledsen. Så nästa gång slutar jag och hoppar dagen efter istället. För Fabians bästa också, jag tycker synd om honom då jag är stressad och spänd då smittar det av sig på honom så han blir helt spänd och pigg. 

Vi får ta nya tag helt enkelt..

pictures



Charles owen ayr8 leather look brown

Köpt begagnad för 1000 kr, inte en repa ♥



Alex

Tog sin tid att borsta häromdagen

Hästarna

Tänkte köra en liten kort presentation på hästar/ponnys jag rider mer eller mindre. Vissa någongång i bland andra lite mer, så ni vet vilka det är om jag skriver något om dem. 


Denna snygging heter Munsboro Will (Wille) han går LB hopp. Han ägs utav Linnea Sagmo och jag har fått ridit honom 2 gånger då hon har haft annat för sig. Jättetrevlig ponny som jag gillar, och hoppas på att få fortsätta rida honom då hon inte kan/ska bort. 

Här har vi godingen Alex, Linn Harrviks ponny. Går LB just nu, har gått LA+5 med förra ryttaren (?!). Hur snygg ponny somhelst, hoppar som en gud. Han rider jag då Linn inte har tid/ska bort. Har även tävlat honom.

Dunder snyggingen Baxter, storhäst 6 år. Baxter har jag ridit snart 1 år lite till och från. Rider honom då ägarna inte kan/har tid. Skitsnygg häst med grymma steg, tyvärr får han inte gå stenhårda pass då han har någon skada. Så han får inte heller hoppa högre än ungefär 60-70. Har tävlat klubbtävling 2 gånger 60 cm. Världens gosigaste och busigaste häst, han lämnar en aldrig ifred. 

Här har vi sötisen Ubbe. Snällaste hästen någonsin. Ägs utav Magdalena Persson, har ridit honom ganska länge nu också till och från då inte ägaren kan/har tid. Har även tävlat honom en gång Lc (100). Rider honom varje tisdag och ibland mer. Världens snällaste också, skulle aldrig göra någon illa. 

Här har vi min egen översnygga ponnyplutt Fabian. Ägs utav mig, har tävlat upp till LB med förra ryttaren och ryttaren innan de MsvB. Vi tävlar just nu LB och mitt mål är LA, vägen är lång men vi får kämpa allt vi har. Även han världens snällaste att hålla på med. Världens snällaste på tävlingsplatser också, kan stå i transporten och hur lugn som helst.

Header

Den grymma headern har Anna Staaf gjort, HÄR är deras blogg.

Presentation

Jag har haft denna blogg förut, men jag slutade blogga och nu har jag tänkt att börja igen. Och denna gång SKA jag försöka att inte lägga ner bloggen, jag ska blogga mer eller mindre varje dag så fort jag har tiden. Har även köpt en ny kamera nikon D3000 så det kommer bli mer ridbilder, stillbilder mm.

Jag heter Emelie Hellberg, bor i Sundsvall. Har en egen d-ponny valack, Fabian sedan ungefär 2 år tillbaka. Vi satsar på hoppningen, i nuläget tävlar vi LB (100cm). Mitt mål med honom innan vi ska sälja är att hoppa LA, och det ska vi kämpa för. Jag har ridit i 10 snart 11 år, och ridningen har alltid varit något jag verkligen brinner för. Jag bodde i stallet när jag var mindre. Jag hopptränar för en jättegrym tränare Pia, och tränar dressyr för en lika grym tränare Sara. Dom har hjälpt mig & Fabian väldigt mycket.

Jag rider även lite andra hästar, rider ibland någon ridskolehäst som behöver ridas till som inte är allt för ofta. Har senast ridit en 6årig c-ponny som heter Donald när han hade sin lilla period. Just nu rider jag mest privathästar, då ägarna oftast inte kan. Gör ett inlägg senare vilka jag rider lite ibland.

Fabian är en speciell liten tuss. När folk ska hämta honom i hagen och han inte vill komma in så kan han springa iväg, haha det är inte så jätteofta nu längre men ibland. Han gjorde det för mig en gång i början då han var som värst, men nu gör han aldrig det. Han är världens snällaste i hantering, har aldrig sparkat. Han är världens matvrak även fast han är så smal, så man kan ofast locka honom med mat om det är något. När vi köpte honom var han skit pigg, han trippade jämt efter vi travat/galopperat, han kunde stanna på hinder ibland för ingenting. Jag vet att i nästan alla fall då hästarna stannar är det 99% ryttarens fel, men vissa gånger var det faktiskt inte så.

I nuläget är han mycket lugnare, han kan fortfarande bli lätt spänd i ridningen. Han är väldigt känslig för skänklarna, han känner minsta lilla jag nuddar honom haha. I hoppningen har han blivit mycket bättre, han är mycket lugnare och vi litar på varandra mer. Han stannar nästan aldrig nu, och då han stannar är de mina fel. Han gillar inte att hoppa av långt ifrån, så jag började korta honom mycket innan hindren för att han inte skulle stanna. Det håller jag på att träna bort just nu, det går bättre och bättre.

Just nu håller vi på att kvala till mountainhorse pony cup, de 2 gånger jag har varit med har gått sämst. Men vi fortsätter kämpa, det är 3 kval kvar och vi måste sätta 2 för att ha chans.
Det var en liten presentation, är det något mer ni vill veta är det bara fråga!