Det går inte

Jag kan inte rida min egen häst, det går verkligen inte. Varje gång jag rider honom så rider vi runt på en volt och jag försöker få honom mjuk, genom att böja honom ganska mycket i båda varven. Vi tränar aldrig på någonting, aldrig skänkelvikning, förvänd galopp, bommar osv. Varför inte? Jo för att jag vet att de inte kommer gå, att han kommer sätta upp huvudet och bli spänd å springa. Vad händer då? Emelie blir skitförbannad, då blir det att jag bara drar honom i munnen och då funkar ingenting alls. Det går verkligen inte att rida då jag är arg, för då blir han alldeles spänd också och springer. 

Det blir ju aldrig att vi blir bättre på något om vi bara rider runt på en volt och jag böjer igenom honom varje pass, det vet jag ju själv. Men jag har så jäkla dåligt tålamod, så går det inte bra så blir ja skitsur och då går det varken för mig eller Fabian att prestera. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag finner det inte lika roligt att rida när det känns så dåligt hela tiden. Jag tycker synd om Fabian när jag blir arg för det går ut över honom, och jag VET att det absolut inte ska det jag vet det själv men endå så blir det så.. Och allt blir bara ännu mer åt helvete. 

När jag tränar för Sara så brukar det kännas rätt bra på slutet. Sist jag red för henne vart ja så arg för de inte gick bra alls i traven, jag ville sakta av till skritt hela tiden men hon "fortsätt trava, det är i traven du ska lösa det" så fortsatte jag men ville sakta av igen, då sa hon till mig åter igen. Så tillslut så blev det bra på slutet, men jag har så dåligt tålamod så jag vill att allt ska gå som en dans direkt då jag hoppar upp och så kommer det aldrig bli. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra.. Vi får börja om helt på nya tag helt enkelt, jag rider ut honom i skogen hela helgen sen börjar vi om från 0 på måndag. Jag börjar skritta fram ordentligt ca 20 minuter, till han känns mjuk och sedan travar vi lite tills det känns bra. Sen ger jag mig, dagen efter gör jag likadant och travar lite längre lägger in lite övergångar från trav till skritt och han ska vara kvar i formen och mjuk. Fortsätter nästa dag efter det och känns han mjuk och bra lägger jag in lite galopp men inge mycket alls, sedan ska jag jobba att få honom lugn efter galoppen där han lätt blir väldigt spänd. 

Torsdagen är det hoppträning sedan rider jag ut på fredag. Så mån-onsdag börjar vi om från 0 och tar allt som det kommer. Jag ska inte bli arg någongång, utan känner jag att jag blir irriterad ska jag räkna till 10 och ta ett djupt andetag så jag blir lugn igen. Inget löser sig då jag blir arg, verkligen inte. Så får vi fortsätta eftersom beroende på hur det känns, när han känns mjuk ska jag börja träna lite skänkelvikning, förvänd galopp osv. Det får ta den tid det tar, men jag lovar vi ska fixa det på något sätt. 

Gör ett ridinlägg varje dag f.o.m måndag hur han känns och vilken takt det går i. För jag tycker inte ens det är roligt att rida då jag ska bli arg hela tiden och allt går skit. Så vi får börja om helt enkelt. Nu kör vi!




» Jonna

Du rider JÄTTEBRA Emelie och det finns det många som tycker!

Men alla kommer in i små svackor ibland, vissa längre än andra.

Du kommer fixa det här, det är jag säker på.

För du är så jvla grym!<3

2012-06-17 // 12:12:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback