Markarbete

Markarbetshoppade lite idag inför fredag, vart lite ändring på schemat. Onsdag & torsdag blir det uteritt.


Fabian

Kände för att skriva ett inlägg om hur Fabian är att rida, och vår "resa" hitills Så jag tänkte nu förklara, för er som orkar läsa. 

När vi köpte Fabian 2010 så hade jag redan ridit honom några gånger, då dåvarande ägaren red inte så mycket. Så fick jag ta hand om honom lite då och då. Gillade honom mycket, men han var väldigt väldigt pigg i ridningen men de gillade jag. Red på pelham med kedja under då. Han var väldigt pigg och känslig, bara man snuddade med skänkeln började han sätta fart. Eftersom det var pelham med kedja under vart det lite fusk, eftersom kedjan ger en hävande effekt så han var tvungen att springa och kröka på nacken inge ärligt alls. Efter man galopperat kunde man knappt trava, han vart så pigg då. 

Jag fick testa hoppa honom, han var väldigt pigg. När jag vände upp mot hindren ökade han emot. Jag tyckte det var skitroligt, jag menar inte var det sådanna pigga/heta ponnysar på ridskolan. Jag hade aldrig suttit på en sån pigg ponny förut, men jag gillade honom mycket och var glad över att få rida honom. Sedan när vi beslöt oss för att köpa honom började vår "resa". 

I början då jag hade honom fortsatte jag rida honom på gummipelhamet, testade även ett novabett men det funkade inte speciellt bra och han var fortfarande pigg. Och för att inte tala om i skogen, han var het. Efter jag travat lite så började han trippa och ville bara ge sig av. En gång, det var innan vi köpte honom fick jag mig en skentur. Det var inte för att vara elak, utan han och en annan ponny kom jämnsides i galopp och ingen utav dem ville sluta springa.. 

Någonstans här var vi även med på vår första lokala tävling tillsammans på Östjämten. Fabians förra ägare följde även med och hjälpte mig. Hoppade Ld & Lc, minns att vi nollade Ld och fick rosett. Glad. Sedan i Lc glömde jag vägen i omhoppningen, minns inte riktigt där om vi stannade/rev eller var nolla (?!) 
Jag tyckte det var roligt endå. 

Tävlade på hemmatävlingen på midsommar. Hoppade Lb och vägrade ut mig alla 3 dagarna. Gick absolut  för fort upp i klasserna, så där hade jag sabbat allt. Vi hade tävlat en klubbtävling på 1m och tyckte vi var redo. Vi började om. Tävlade på novabettet och pelham.

Senare började jag variera lite och testa rida på 3-delat, det var inte allt för lätt. Klart han inte ville gå och kröka på nacken när han lika gärna kunde springa med huvudet rakt upp. Men vi jobbade på endå, för jag ville kunna rida honom på 3-delat i framtiden. Han vart lugnare när vi flyttade honom på betet också. Tror de var samma sommar, så fick han massage 3 gånger. Och massören sa att jag skulle börja rida honom i låg form, för hans rygg. Så jag började göra det, han började lugna ner sig bättre och slappna av. 

Jag tror till och med att jag hoppade lite på 3-delade. Men han var inte lika uppmärksam på det, eftersom han hade haft pelham så länge och det var ju starkare. Han hade lugnat ner sig lite, i hoppningen med. Han kutade inte lika mycket mot hindret utan jag kunde bestämma om jag ville korta/öka osv. 

Red mer och mer på 3-delade i låg form, han funkade bra på det. Varierade lite emellan pelham och 3-delat. Somsagt började vi om igen, hoppade Ld & Lc. Tävlade på pelham. Han kunde stanna bara för att, vet att det är upp till 99% ryttarens fel någon gång stannade han bara för att stanna de sa min tränare också.

Fick någon placering i nån Lc, det vart jag jätteglad över. Anmälde mig senare till div.2 lag som går i Lc. De gick rätt bra för vårt lag, vi kom till final. Någon dag innan finalen klippte vi honom så hade vi gett honom lugnande, så tänkte vi inte på att de är karrens ... Så tävlade jag inte.

En tävling jag minns är på Härnösand, vi var sist ut i vårt lag och näst/tredje sist utav alla. Vi var tvungen att nolla för att komma till omhoppning vi hade 2 nollor och en 4fel i laget och man måste ha 3 nollor för att komma till omhoppning. Jag var hel fokuserad, Fabian också. Banan låg på Lc+5 (95cm) tyckte de såg så högt ut då och jag visste inte ens att det var 95cm. Men iallafall, vi kom runt banan på 0fel och känslan då går knappt att beskriva. Vart så glad även om de bara är en "liten" Lc, tyck att det är töntigt om ni vill. Men jag började nästan grina, och de kändes så bra. I omhoppningen var han jättetrött så vi rev. Men jag brydde mig inte för han var så fin. Vi vann den tävlingen och vi var så glada.

2011 fick han senskada, där skulle han skrittas 2 månader. Sedan skulle han kollas igen efter 2 månader, då fick jag skritta 2 till. Då vart det lite jobbigt, man tappade intresset lite lite eftersom det var inte speciellt kul att bara skritta.. Men vi skrittade nästan varje dag en lite sväng, eller så gick jag med honom. Sedan fick jag börja trava honom lite ungefär 1 månad sedan galoppera. Så det tog ungefär 6 månader innan han var igång lite längre kanske.

Ja, vi fortsatte väll tävla. Tog det lugnt, gick inte upp på Lb förns vi kände oss redo. Just nu hoppar vi Lb med varierade resultat. Alltid har vi haft något riv eller vägran. Men tävlingen sist var vi 0a och vann. Det var också en underbar känsla, ville bara grina då också. Haha, det är bara Lb jag vet. Men för mig betyder de så mycket, vi har kämpat. 

Mitt mål är att vi ska tävla La. Jag vet inte om vi kommer klara det, men det jag vet är att vi ska kämpa. Det är de ända vi kan göra, går de inte så går de inte. Vi har iallafall försökt. 

Det är stor skillnad på hur han känns att rida nu än då. Han kan faktiskt vara avslappnad i trav och galopp, och även trava efter galoppen utan att trippa även om man måste göra mycket halvhalter och lugna honom. I skogen har han väll blivit lugnare endå också, han är fortfarande pigg och jäkligt stark. Han vill bara springa fortare och fortare i galoppen. Rider ut på pelhamet men rider alltid med 3-delade på banan och hoppningen. Han kan bli väldigt lätt spänd och pigg, så man måste vara lugn själv. I hoppningen stannar han när det är jag som gör fel, och de är helt rätt.

Ja, det är vår lilla resa då till nu. Ingen WOW resa, men vi har lärt oss mycket. Och vi har kämpat, även om vi bara hoppar Lb så har det varit en oförglömlig resa som jag aldrig kommer glömma. Min lilla Fabis är bäst.♥

Ja ungefär såhär har vår resa varit, minns inte allt och jag vet inte om de är helt i rätt ordning. Men vi har iallafall varit med om dethär varesig vilken ordning de kom. 

Lc i Ånge 2010

Midsommartävlingen 2010
Lagtävlingen i Härnösand 2010
Betet 2010
Igångsättningen 2011

Första tävlingen 2011
2012


 

King

Hittade denna fim på Johanna Grants blogg, så jäkla roligt! HAHA





Första jobbdagen

Gick bra, hämtade hem hästarna som längtade hem. Friserade dem, vissa mer och mindre bra haha. Imorgon ska de börjas rida igång, jag ska rida en d-ponny och en stohäst. Conan & Frasse. Har inte ridit någon av dem så de ska bli spännande, rider dem tills torsdag. Börjar skritta imorgon en sväng i skogen, dagen efter skritt och lite trav osv. 

Ska ner till Fabian vid 7-tiden och rida ut en sväng. Tänkte även knäppa kort på honom idag, skulle ju göra det igår och när jag red men de vart för mörkt så de blev skitdåligt och det blir så fult med blixten. Men, ikväll får ni lite bilder.




Veckans träningsupplägg

Känner att jag måste börja göra någon sorts av upplägg så jag vet vad jag ska träna på, blir att jag lixom bara rider runt och inte gör något speciellt utan böjer och ställer. Så nu gör jag en planering för veckan som kommer.

Måndag

Uteritt, bara försöka få honom att slappna av. Göra mycket övergångar, halvhalter och halter. Jag ska få honom att lyssna på mig och inte springa iväg.

Tisdag

Träna på skänkelvikning och göra mycket övergångar. Få honom att slappna av och bli rund och fin i formen. Flytta bra för skänkeln, jag ska vara mjuk i handen.

Onsdag

Markarbete/hoppning, känner på honom lite inför fredagen. Kanske använder mig utav graman eller snodd. Ska försöka få honom rund över bommarna och han ska jobba ända tills jag styr upp på hindren.

Torsdag

Uteritt, lite skritt/trav/galopp. Samma som måndag, få honom lyssna och bli uppmärksam på mig. Tar han inte en halvhalt blir det halt och försöka igen. Inge jätte ansträngande pass.

Fredag

Tävling i Övik mhpc kval. Kommer ett inlägg om hur jag ska försöka rida.

Lördag

Rids i låg form i alla gångarter, försöker få honom i djup och låg form.

Söndag

Uteritt, mestadels galopp. Samma sak där han ska lyssna bra på mina halvhalter. Det är de vi måste träna mycket på, eftersom han blir så pigg och stark i skogen

 
 

The worlds greatest



Idag var han dyr, min älskling.

(sämst kvalité, visste inte riktigt vilken inställning jag skulle ha på)

 

Sommarjobb

Från och med imorgon (måndag) ska jag sommarjobba 2 veckor framåt. Jag har fått sommarjobb på stallet, så imorgon åker vi och hämtar hem hästarna från betet. Jag ska försöka blogga så gott jag kan, och knäppa lite kort osv. 

Nu på eftermiddagen hade jag tänkt att hoppa F lite, så får vi se hur det går. Eftersom jag följde med en kompis på provridning igår så hann jag inte rida, hade ställt larm halv 8 på morgonen men vaknade kvart i 1 så skulle dom komma vid 1. Hade ju tänk att rida innan men de visade sig att de inte blev så eftersom jag vaknade så sent, som alltid.. Har tänkt att tvinga med mig mamma så får hon knäppa lite kort.


Tävling

 
LÄNK TILL INLÄGGET: http://www.ponnysanning.se/?p=10119#comments
LÄNK TILL FÖRETAGETS HEMSIDA: http://caseapp.se/



Läget just nu

Har uppdaterat skitdåligt jagvet. Men har faktiskt lite saker att skylla på, häromdagen då ja skulle göra inlägg så gick de inte. Och jag höll på att mörda ko-jäveln som kommer upp. :@ Så har jag ridit, vart med kompisar, klippt fabian, idag följde jag med en kompis då hon provred en ponny gick jättebra för henne! Kan berätta lite mer om allt senare. Ja, men det är vad som har hänt som är aningens intressant. 



:@@@@@@@@@@@@@@@@

Hööks !!

Har sett på bloggar att hööks verkligen har lyckats svinbra med sin nya kollektion. Wihoo! Dom har verkligen börja fått supersnygga saker till bra priser. Så ... när min sommarjobbslön kommer (slutet på augusti) så ska jag shoppa som fasen. Har hittat allt för mycket jag vill ha och räknat ut priset. Hoppas det finns brunt läder till pannbanden annars blir jag sur. Kommer bli luspank men .... det är värt det!!

Marinblå sweetshirtjacka HV polo - 879kr
Bruna chaps - 589kr
Brun lädergrimma - 213kr
2 st pannband - 199kr/st
Rosa benlindor - 129kr
Brun piké t-shirt - 179kr
Marinblått pannband - 129kr
Bruna ridskor - 549kr
Marinblå ridbyxor - 649kr

3 714kr ....
Där rök min jobblön, MEN ......... de är värt de!

 


Mums

Skulle inte tacka nej till detta, snyggt blått schabrak med brun passpoal + brun huva & blått pannband till det.

 


Beställt

Wiho, fick något ryck och beställde hem 2 schabrak som han kommer bli supersnygg i. Ni får inte se dem förns de har kommit! Tänkte även kanske köpa ett strasspannband till ett utav schabraken, kommer bli kanon!

Men innan han ens får ha på sig schabraken så ska han klippas, han får så snygg färg då också kommer passa perfekt till schabraken!

klippt - mörkare i färgen
Oklippt - ljusare

tom på förslag

Jag vet inte vad jag ska skriva om, därför de är så dålig uppdatering. de SUGER .. Plus att vi håller på att göra om mitt rum som snart är klart! ( :D ) Men somsagt ska jag försöka klippa Fabian någon dag, också får jag tvinga med mig Elin så hon får knäppa lite kort.

Har ni något förslag på ett inlägg, KOMMENTERA det !


 

klipptime

Tror jag ska försöka klippa Fabian idag, han är så långhårig och blir så svettig. Så, ska se om jag kan göra det antingen idag eller någon dag framöver! Innan nästa tävling iallafall.
 

Present

Fick en jättefin present utav Matilda Vikberg, 1/2 ägare till Baxter. Fick ett sms häromdagen där hon skrev att hon hade köpt en present till mig för jag hjälpt till att ta hand om Baxter lite ibland. Fick lite smått panik över att hon hade köpt något till mig, inte behöver jag något heller?!?! Jag tycker bara det är roligt att ens kunna få möjligheten att få sitta på en sån underbar häst!!

Hursomhelst så kom hon med presenten, jag hade lite panikkänslor över det.. Öppnade påsen och där fanns en supersnygg röd falsterbo/ginatricot rid T-shirt. Tusen tack ännu en gång Matilda, du hade inte behövt köpa något!!! Tack så jättemycket, det var så himla snällt! Denna ska jag ta väl hand om. Så jäkla snygg alltså, satt perfekt gjorde den också!! Wihooo tack så mycket!

Matildas blogg hittar ni HÄR

Denna tröja fast en röd, SÅÅÅÅ snygg!! :D

Tappat sko ... igen

Fabian har tappat en sko,  vänsterfram som förra gången.. Ååååå så skulle jag träna idag, men då har han tappat en sko. Och vår hovslagare hade inte tid förns på måndag så träningen för min del blev inställd .. Mongohästen, vad gör han egentligen?

Haha också en gång förra året första dagen han var på betet då han skulle gå till hagen så vart han så glad så han stack iväg med grimmskaftet hängandes, haha så lyckades det fastna mellan hoven och skon?! Har ingen aning hur, men han lyckas tamejfan i mig med allt den galningen...


Föresten!!

Vare någon som länkade mig häromdagen? Statistiken höjdes mer än vanligt? :D

Im aliiiiiiiiiiiiiiiive

Believe it or not

Mer uppdatering kommer, promise. Har inte haft ork att blogga och har haft fullt upp. 
Håller på att göra extreme homemakeover på mitt rum hehe, närå men vi har målat och ska lägga golv. Har vart och handlat säng, garderob och annat. Så ni ska få se då de är klart, de känns som de kommer bli rätt bra hoppas de!! :D

Världens finaste pojke


Grönan

Wihoo nu ska vi till grönan!


Iskalla vinterbilder

Foto Elin Norin

In Stockholmmmmmmmmmm!

Sitter just nu på hotelrummet och brevid mig har jag min fina vän Elin och i rummet brevid har jag min fina familia. Ni kanske inte är intresserad av detta men jag berättar endå så det blir någon uppdate. Åkte vid kvart över 11 på förmiddagen och innan vi styrde mot Sthlm så svängde vi in på hööks för jag skulle köpa en ridkofta/jacka som jag hittade på rean igår. Men det fanns inte min storlek så köpte en mysig flisjacka istället!

Jaja nog med snacket, imorgon ska vi på stan en sväng sedan på grönan wihooo älskar åka karuseller!! Ja, men ska försöka göra något hästrelaterat men kommer inte på något, får klura ut nått. Ha det bra!


Åter igen 10 saker

 
* Jag har lätt för att börja grina
* Jag har få, men verkligen världens bästa vänner
* Jag älskar att sjunga
* Jag älskar hästar och ridningen
* Jag vill inte att folk ska tycka illa om mig
* Jag är feg
* Jag har dåligt självförtroende
* Jag har världens bästa familj
* Jag hatar när folk ljuger
* Jag är blyg i början då man lär känna mig,
men sen kan jag babbla hur mycket somhelst

Aldrig bra

En sak jag har väldigt svårt för speciellt i ridningen är att säga "det kändes bra", "de kändes skitbra" osv då folk frågar hur det har gått. Då jag rider är det alltid någonting som hindrar så det kan vara "bra", vi stannade på 1 hinder, alldeles för fort tempo, kom fel på många hinder, jag satt bara och drog i honom mm. Jag hakar upp mig på de saker som går dåligt istället för de saker som känns bra. Gör jag så kommer jag aldrig kunna bli en bra ryttare, självklart ska man tänka på de saker som var mindre bra så man kan träna på det men man måste även se de saker som gick bra för att klara sig vidare. De gör jag sällan, jag tänker på det som gick dåligt och vad folket runtom ska tycka och tänka. När jag ex. hopptränar så säger jag aldrig, aldrig att det går bra utan "jag drog bara i honom" "vi kom fel på flera hinder" och om jag någongång säger det (sällan) så säger jag "ganska bra".Jag kan inte säga att de gick bra, för då kanske de är någon annan som kollade som inte tyckte det var bra.

Tycker jag någon gång (typ 2 ggr/år) att det går hyfsat bra så håller jag det oftast inom mig, eller så kan jag säga det till mamma men jag tycker det är svårt att säga/skriva att det gick bra när de väl gör det.. För jag tänker hela tiden på vad alla andra tycker. De kanske inte tycker de var bra, då kan ju inte jag säga att det var bra för då tycker de att jag inte kan bättre. Jag får ångest nu av att skriva "någongång då det går bra", jag måste skriva "hyfsat" så det inte ska låta allt för ofta "någongång då de går hyfsat bra". Det är bara för att jag vill att alla ska tycka jag är bra, och det går vekligen inte.. Man får vara glad om 1/10 ens tycker det.. Och jag vill att folk ska veta då jag inte tyckte det var bra, så att de inte ska tro att jag tyckte att det var bra när de inte ens var det.

Ex. nu i helgen då jag tävlade och vann stilhoppningen och 2:a på mountainhorse totalt så tyckte jag endå att det inte var tillräckligt bra, "min ridning var inte på topp". Alltså?!?!!? Den tävlingen gick vi in på banan, och bara körde. Vi jobbade som ett team, när vi kom fel så la jag på skänkeln och han litade på mig och bara hoppade. Jag vart så glad att vi var nolla och kom igenom banan utan ett endaste fel, det var första gången vi någonsin nollat en Lb på lokal/regional. Jag trodde verkligen inte att jag hade någon bra chans att kunna vinna ev, att vi kanske skulle komma 4:a. Sedan då jag hörde i högtalaren, "och segrare är Emelie Hellberg på Fabian" då vart jag helt förvånad. Jag tyckte inte vår runda var så speciellt bra, vi kom fel på 1 hinder, vägen från näst sista till sista var det bara att skratta åt, det var inte de bästa poängen, MEN på något sett lyckades vi endå. Även om inte allt var perfekt och jag inte var helt nöjd så vann vi endå, och jag vart så himla glad. Det kanske låter töntigt men jag har alltid att vi ska få vinna, Fabian ska få ha på sig ett fint vinnartäcke och en blågul rosett som han förtjänar. Och nu äntligen fick det slå in. Jag ville bara grina haha låter så töntigt när det bara är Lb, men det betyder mycket för mig att vi vann och det är jag så glad över. 

Jag har så otroligt höga krav på mig själv, ibland för höga då jag inte ens kan tycka det är bra. Ja visst det är bra att ha höga krav men de får inte gå för långt, man måste få kunna känna att det faktiskt går bra ibland. 
 
Och nu menar jag inte att varje gång jag skriver att de inte gick speciellt bra osv, att de gick bra då. Utan om de känns ganska bra så kommer jag skriva det hädanefter på bloggis även fast det kommer vara ytterst ytterst sällan, men jag kommer skriva då det känns bra och då de känns mindre bra.. Och kanske göra liten utvärdering på saker som gick dåligt och saker som gick bra för att kunna se vad som faktiskt gick bra.

Jäklar de vart ganska mycket, texten är väldigt rörig hoppas ni kan läsa endå och hoppas någon orkat läsa ;)
Men nu vet ni hur det är för mig hela tiden iallafall, intressant som ointressant.


Bloggar ni borde klicka er in på!

www.jonnasvelander.devote.se

www.feliciahedlund.blogg.se

www.teammittsvenska.blogg.se

www.enorin.blogg.se


Gramantygel

Var in på hööks och köpte 2 välbehövliga saker, graman och linement. Gramanen hade jag tänkt att rida lite på när vi rider ut för att få honom att börja arbeta lite, han springer hejvillt annars. Så är det bra då jag har markarbete, då kan jag variera med att ha graman och inte. 

För övrigt så drar familjen + en kompis in till huvudstaden och har kul. Går på grönan, shoppar och har roligt. Sedan då vi kommer hem ska vi göra iordning på mitt rum, längtar så mycket!! Ska knäppa en före och efterbild så ni får se också. Har även fått för mig att jag ska köpa en liten kanin eller ett marsvin?!? Så ja, de tänker jag köpa då mitt rum är klart och fint.. Dvs om jag får för pappa .....

Nu ska jag göra lite tidsinställt till er så ni har något att läsa medans jag är borta. Kommer nog någon uppdate därifrån också, kanske inte de utförligaste och långa inlägget men något får ni nog. Ha det bra!♥


Gäälen poänny

Japp, haha min lilla Fabbi nöt var busig häromdagen. Han rymde några gånger.. Först började det med att han kröp under tråden i hagen han går i nu och där finns ingen ström. Så hade han vart ute och sprungit på läggdan, nosat på ett 2-årigt sto, ja levt livet helt enkelt. Så satte de in honom i en annan hage där det var mindre gräs och där det fanns ström, nämen vad gjorde han då? Jaamen han hoppade ju över. 

Haha knäpphäst.. Nä så nu får han stå i beteshagen längst bort mot skogen, och de har varit så snälla att fixa ström. Så hade han nog fått sig en riktig kyss imorse haha stackarn, så nu hade han hållt sig borta från tråden.


Mums

Har blivit så sugen på att köpa en röd kavaj, så ha brunt eller svart till. Här är mina hjälmar och skor+chaps som de skulle va skitsnyggt med! Måste inhandla brun säkerhetsväst och bruna skor+chaps




 

pictures


Markarbete

Började värma upp i lägre form han kändes rätt bra, sökte sig neråt själv emellanåt så var det bara för mig att lätta på tygeln och berömma honom. 


Började sedan med en liten övning, samma som sist bom, räcke 3-4 galoppsprång räcke, bom. Först började jag med att göra en volt innan övningen sedan efter och variera med att stå i lätt sist och sitta ned, eftresom jag behöver träna på lätt sits. Började först lite utan graman eftersom han kändes rätt bra idag, så skulle det vara 4 jämna språng emellan. Gjorde det någongång i varje varv och varierade sittsen, tog sedan på gramanen och vi höjde upp till 80-85 ungefär inga höjder direkt utan mest för lydnad att han skulle gå i samma tempo emellan utan att öka.



Hoppade någongång på oxern snett igenom sedan körde jag som en liten "bana" tog även bort gramanen. Började i högervarvet volt, sedan började vi på bom,räcke-räcke,bom där han kunde ha jämt tempo, vart lite svårare att ta 4 språng eftersom jag höjde upp det lite mer så vi fick länga ut 1/2m till. Sedan styrde vi upp mot oxern som var snett igenom, efter det var det studsen och sedan långsidan igen. 

Han kändes lite småstel i bakbenen i början av passet men blev mjukare efter ett tag. Han var även inte lika uppmärksam som sist, då hoppade han väldigt uppåt och runt men denna gång var han lite nonchalant han touchade bommarna ibland. Men man märkte på honom att han var lite småtrött, så han kämpade på bra endå. 

Tävling!

 
HÅLLER TUMMARNA!! 
Länk till inlägget finns HÄR

Sorryy

För sämst uppdatering, ska bättra mig! Men har ju faktiskt gatufesten och tävlingen att skylla på också. ;) Men, det kommer uppdatering imorgon och nya bilder. 

Underbar

Somsagt var vi på wångenhoppet i Alsénbyggden "mitt i ingenstans typ". Åkte runt halv 9 på morgonen, hade en trevlig biltur party i bilen wiho! Kom dit och packade upp oss ställde in hästarna i boxarna, efteranmälde mig till lc endå eftersom vi åkte endå 4 timmar dit så körde lc:n också.

LC A:0+A:0
Fick stress värmaupp eftersom de var så få anmälda ca 13 st sammanlagt. Så det vart väll ingen vidare uppvärming, vart lite trav på travbanan och galopp på framhoppningen. Hoppade fram, han kändes ganska pigg och lite småstark. Väl inne på banan gick de skit. Hoppade 1:an kom rätt bra på det sedan på 2:an låg vi långt ifrån (han hatar hoppa långt ifrån) så tänkte jag bara nu stannar han, och jag bara satt där och gjorde inget ?!? Kommer vi långt ifrån så vet jag att han blir jättetveksam, då måste jag smacka till och hålla om honom så han känner att jag vill att han ska hoppa. Så fick vi ett stopp på 2:an, resten av banan gick åt skogen. Satt och kortade honom på varje hinder och vi fick inge bra flyt. Usch, vi glömde det.

LB Stilhoppning Mountainhorse cup
Tog ut honom i god tid, för god. Värmde upp i lugn och ro, han var hel cool så lugn. Efter lång väntan så fick vi komma in på framhoppningen, han var så jäkla pigg och stark. Kände mig verkligen som en sopa, vilket jag säkert var också. Hoppa fram, han hoppade bra men var så pigg och efter hindren fick jag knappt stopp. Väl inne på banan så skrittade vi runt lite och väntade på vår tur, kollade ungefär vilket avstånd det var för hon som red innan så jag hade en liten aning. Styrde upp på 1:an fick hyffsat språng, linje till 2:an vart väll endå ok 3:an kanske lite lite nära men inget som syns så tydligt på filmen linje till 4:an, 5:an helt ok, 6a & b räcke in oxer ut 2 galoppsprång kom lite lite nära in men inget konstigt språng. 7:an var ett räcke med en linje till trippeln, höll på att rida raktfram istället för en båge till höger. Kom lite nära på trippeln, kändes som det var väldigt lågt språng så trodde vi skulle riva det, de gjorde vi inte. Näst sista hindret låg vi långt ifrån, jag smackade till och höll om så trampade han om och hoppade sedan linje till sista oxern vart jäkligt krokig måste jag säga haha. Känslan då vi landade efter sista hindret och vi var felfria var så skönt! 

Detta är första gången vi nollar LB på lokal tävling, antingen har vi stannat eller rivit. Var nöjd över honom, red inte speciellt bra själv om jag ska vara ärlig. Sa till Jonna, de blir nog inget men var ändå nöjd över vår nolla! Så hörde vi i högtalaren "segrare Emelie Hellberg" vi ba "VA" haha, trodde verkligen inte det för det kändes inte som  direkt "segerrunda" utan bara att vi kämpade tillsammans genom hela banan och de gick denna gång även fast inte min stil inte var på topp... Men, vi knep en 1:a plats på stilhoppningen och Mountainhorse stilhoppningen var så himla glad så jag bara ville grina. Haha töntigt, men som jag har längtat efter att få kunna vinna någongång. Att få ett segertäcke och galoppera först i ärovarvet. Och äntligen! Vann ett jättefint ridtäcke, vitt Mountainhorse schabrak, halsband & plaketter.

Det kändes jättkul, även fast det inte var någon superrunda, men får vara glad endå. Världens bästa pojke har jag!♥ Nu är de 2 kval kvar, så får vi se hur de går.


Tyvärr glömde jag kameran, så ni får bara denna bild.. FLÅT

Wången

Hoppade lc idag gick sämst! Laddar om tills imorgon.

Packat och klart

Nu är allt packat inför morgondagen och jag längtar!!! Wihoo ska bli så roligt, även fast jag bara hoppar 1 klass då. Åker med Caroline & hennes mamma, med mig har jag grymmaste Jonna så de kommer bli king. LB är första klassen på fredag och börjar kl 12, de känns riktigt skönt faktiskt. 

LB Mountainhorse

Jag ska rida fram i god tid, så jag kan få honom lite avslappnad och jag ska känna mig lugn. Hoppar fram någongång på lilla så de känns okej, sedan tar jag räcket lite nedsänkt 1 gång sedan riktiga höjden 2 gånger. Skrittar lite och efter det oxer 2 ggr.

Inne på banan ska jag vara fokuserad och avslappnad, ta hinder för hinder och försöka få jämnt tempo så de inte blir minska, öka osv. Ska försöka att inte sitta och korta honom till hindren utan bara rulla på. Ja, vi får se hur de går heltenkelt, kan göra ett litet inlägg då vi är framme osv.

Gamla bilder 

Underbara människor

Ni vet vad jag pratar om? Människor som gör en glad, är omtänksam, går att lita på, som peppar en när de går skit, är underbar helt enkelt. Sånna människor kallas vänner. Jag har så glad över att ha så fina vänner som alltid ställer upp för mig, som är rolig, snäll, omtänksam och peppar en. Ni vet vilka ni är!

Jag har en vän som jag vet alltid kommer finnas där och peppa mig och jag ska peppa henne också, det är DENHÄR tjejen som heter Jonna Svelander urgullig, go, söt, duktig och allt man kan tänka sig. Jonna har verkligen har kämpat med sin ponnyjäkel länge nu som många gånger inte vill göra det hon ber den om och aldrig gett upp. Du är GRYM Jonna ska du veta.


Fabian hälsar från betet


Hoppträningen

Hopptränade för pia igår (måndags)

Började med att självständig uppvärmning, när vi värmt upp ett tag så skulle vi rida en stor volt och göra öppnor haha gick skit. Sedan skulle vi göra förvänd galopp på en liten volt sedan vända in på den stora volten. Han byter alltid galopp när man byter varv, så jag får rida honom mycket utåtställd så byter han inte. Men han får lite bråttom så han vill gärna öka tempot.



Började sedan hoppa fram som på en S båge i båda varv. Med ett dubbelkryss, kryss, kryss. Effter man hoppat ett av hindren skulle man lägga en volt åt något håll beroende på vilket varv man var i, sedan hoppa nästa, volt, nästa osv. Det var rätt svårt, Fabian ville bara springa iväg, så jag skulle leda med innerhanden och ställa och böja honom..



Efter vi hoppat fram på S bågen och någon linje körde vi bana. En väldigt bra bana för mig eftersom jag hatar långa vägar och det var väldigt långa vägar. Det blir att jag kortar upp sista sprången till hindren så det är skitbra träning för mig. 

Såhär såg banan ut, hoppas jag har ritat bra nog för att ni ska förstå haha paintskills. Började med 1an som blev en parallell oxer som hoppas från båda håll, vidare till 2an som var ett räcke vidare till 3an som också var ett räcke. Den vägen var faktiskt ganska svår att hoppa när det blev lite högre än när vi värmde upp, så jag fick lägga en volt innan 3an dels för att han bara kutade iväg och vägen till den var kass. Stannade och ryggade några steg och sedan fortsatte jag. Högersväng till 4an som var ett räcke, lång väg till kombinationen som var oxer in räcke ut. Kom helt fel på den men klarade oss ur med 2galoppsprång emellan, ännu en högersväng till en oxer vägen till den ska vi inte ens tala om. En båge från oxer till räcket, sedan höger till 8an för en lång väg till kombinationen igen. Tog upp honom lite i mitten av bågen så kom vi bra på den, vi brukar kunna få lång emellan men det var perfekt. Sedan vart det en vänstersväng och lång väg till 10an.


 
Förutom att jag var jävligt virrig, glömde vart jag skulle osv. och att det vart lite att han sprang efter hindren. Så tycker jag att han hoppade bra, det känns mycket bättre nu det kanske inte syns men det känns. Jag litar mycket mer på honom nu och han på mig, jag tänker inte längre "nu stannar han, nu stannar han" utan ja nu kör vi! Och en sak till är att jag inte kortar honom lika mycket nu heller, det kan bli ibland men inte lika mycket som förut. Det känns kul, men vi har väldigt mycket kvar att jobba på.. Men vi kämpar. 

Det känns endå helt okej inför tävlingen på fredag, han stannade inte en endaste gång och han tvivlade inte heller. Så vi får se hur det går helt enkelt, det kan lika gärna gå skit som det kan gå hyffsat. Så vi får se, men jag hoppas vi får till en bra runda som känns bra för engångsskull jag hoppas verkligen det.

 

Tävling!!

Håller tummarna.. 


LÄNK TILL INLÄGGET: http://brkryttare.blogg.se/2012/june/tavling-i-samarbete-med-hippoteket.html

print från 2010

Världens bästa kille.♥



Har kollat lite på filmer sen 2010 och 2011. Säger bara HAHA, min sits alltså på en film. Jag tyckte det var så snyggt när man kastade sig fram när hästen hoppade. Usch, fick ångest av att kolla på 1 film alltså .. 

piggelin

Red i paddocken på pelhamet, värmde upp honom lite och galopperade ett tag och sedan travade jag av honom. Inget speciellt hårt ridpass, han fick springa av sig lite till träningen imorgon.
 
Bilder sen i höstas
Foto: Elin Norin
 

Favorit

Här har vi världens bästa b-ponny, Favorit. Min lilla älsklingspojke som jag alltid red då jag var mindre. Anmälde mig på Favvo på klubbtävlingar men strök mig varje gång för han var så busig så jag vågade inte. Tillslut bestämde jag mig, jag skulle tävla. Gick in på banan han gnäggade och gjorde ett litet bocksprång, cool som jag var piskade jag till honom lite löst och ba körde haha! De gick bra, och sedan fortsatte jag tävla honom. Började i ryttarsattsningen och hade honom tills han såldes, vart så ledsen då.. Hade inte sett honom på ett tag då han plötsligt kom in i manegen då jag satt på läktaren, var så glad så jag började nästan grina. Saknar b-ponny tiden otroligt mycket, även fast jag bara fastnade för två b-ponnysar Favorit & Puck mina två stjärnor. Favorit bor just nu hos en underbar familj som jag känner mamman och dottern, och jag träffar honom ofta på tävlingar och träning. Dock var det ett tag sedan nu, men jag vet att han inte kunde haft de bättre! Lill gubben♥

markarbete

Markarbetade lite i fredags med lillen, gick väll inte så speciellt bra i uppvärmningen men värmde inte upp allt för länge eftersom jag skulle ha markarbete så han fick jobba på hårt där istället. 



Tog på honom gramanen när vi skulle köra lite markarbete för att få honom jobba på lite bättre. Det vart skillnad när jag hade graman men inte överdrivet, har så svårt när det är två tyglar att hålla reda på.. Men iallafall vi jobbade över bommen som låg på volten, där jag tränade lite bättre på avstånden jag börjar få lite kläm på det nu iallafall på bommen då kände jag för de mesta då vi kom rätt. Även om jag kände att vi kom fel så lät jag han få fixa det själv, det vart ganska ofta men jag lät honom fixa det själv för de mesta så det vart lite hej och hå ibland men han måste kunna lära sig också att taxera in lite bättre även om det kanske är lite svårt på en bom.
Började sedan hoppa långsidan med bom hinder, hinder bom med ca 13m emellan med 3 galoppsprång emellan. Bommen före mätte jag inte riktigt utan rullade ut bommen där den såg ut att passa (?!). Tränade lite lydnad att kunna rida på lite olika galoppsprång emellan. Hindren låg på ung 30cm så jag varierade lite emellan 4,5 & 6 galoppsprång. Hade gramanen på fortfarande, så han var lätt att ta tillbaka han lyssnade bra. Eftersom det var så pass lågt så vart det lättare att få så många galoppsprång som möjligt. Hoppade studsen någon gång med där var det ca 2,5 m emellan ville att han skulle hoppa lite mer uppåt och inte framåt.
 
La sedan ihop till en bana, började jag i höger varv så började jag med galoppvolten och galoppera över markbommen. Fortsatte sedan in på studdsen som låg på ca 60,80,60 cm så fick han jobba på ganska bra där i . Gjorde någongång en volt efter studdsen innan jag styrde på andra långsidan. Hade höjt upp räckena till 80cm, rullade ut bommarna en aning. Han var superfin på den linjen han hoppade upp sig lite och runda fina språng som man inte allt för ofta får smaka på. Han får mycket finare språng då han har lugn men endå bra och stadig galopp, och kommer lite mer inunder sig. Andra varvet likadant volt, studs & långsidan. Rullade på bra många gånger faktiskt, det var bra för honom han behövde få bli lite svettig och trött. Och dels för det var så himla kul, han hoppade så fint. På långsidorna vart det fyra jämna galoppsprång lite mer ihop, hoppade bara långsidan någon gång på slutet och testade 3 galoppsprång och sedan sätta ihop till 4 igen.

Hoppade inte alls högt så därför kunde jag ha gramanen, men väldigt rolig och bra lydnad/gymnastik övning. När jag har markarbete själv ska jag variera och hoppa ibland med gramanen. För han satt inte upp huvudet lika högt som han brukar och det vart mycket lättare att sätta tillbaka honom och han hoppade inte lika flackt som han brukar kunna göra. Det kändes verkligen som han tog stora runda superfina språng över så jag fick sitta upp lite i sprången, jag har ingen aning hur de såg ut eller om de syndes. Men det kändes!