Presentation

Jag har haft denna blogg förut, men jag slutade blogga och nu har jag tänkt att börja igen. Och denna gång SKA jag försöka att inte lägga ner bloggen, jag ska blogga mer eller mindre varje dag så fort jag har tiden. Har även köpt en ny kamera nikon D3000 så det kommer bli mer ridbilder, stillbilder mm.

Jag heter Emelie Hellberg, bor i Sundsvall. Har en egen d-ponny valack, Fabian sedan ungefär 2 år tillbaka. Vi satsar på hoppningen, i nuläget tävlar vi LB (100cm). Mitt mål med honom innan vi ska sälja är att hoppa LA, och det ska vi kämpa för. Jag har ridit i 10 snart 11 år, och ridningen har alltid varit något jag verkligen brinner för. Jag bodde i stallet när jag var mindre. Jag hopptränar för en jättegrym tränare Pia, och tränar dressyr för en lika grym tränare Sara. Dom har hjälpt mig & Fabian väldigt mycket.

Jag rider även lite andra hästar, rider ibland någon ridskolehäst som behöver ridas till som inte är allt för ofta. Har senast ridit en 6årig c-ponny som heter Donald när han hade sin lilla period. Just nu rider jag mest privathästar, då ägarna oftast inte kan. Gör ett inlägg senare vilka jag rider lite ibland.

Fabian är en speciell liten tuss. När folk ska hämta honom i hagen och han inte vill komma in så kan han springa iväg, haha det är inte så jätteofta nu längre men ibland. Han gjorde det för mig en gång i början då han var som värst, men nu gör han aldrig det. Han är världens snällaste i hantering, har aldrig sparkat. Han är världens matvrak även fast han är så smal, så man kan ofast locka honom med mat om det är något. När vi köpte honom var han skit pigg, han trippade jämt efter vi travat/galopperat, han kunde stanna på hinder ibland för ingenting. Jag vet att i nästan alla fall då hästarna stannar är det 99% ryttarens fel, men vissa gånger var det faktiskt inte så.

I nuläget är han mycket lugnare, han kan fortfarande bli lätt spänd i ridningen. Han är väldigt känslig för skänklarna, han känner minsta lilla jag nuddar honom haha. I hoppningen har han blivit mycket bättre, han är mycket lugnare och vi litar på varandra mer. Han stannar nästan aldrig nu, och då han stannar är de mina fel. Han gillar inte att hoppa av långt ifrån, så jag började korta honom mycket innan hindren för att han inte skulle stanna. Det håller jag på att träna bort just nu, det går bättre och bättre.

Just nu håller vi på att kvala till mountainhorse pony cup, de 2 gånger jag har varit med har gått sämst. Men vi fortsätter kämpa, det är 3 kval kvar och vi måste sätta 2 för att ha chans.
Det var en liten presentation, är det något mer ni vill veta är det bara fråga!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback