ridpass onsdag 20/6

Började med att skritta fram ute i skogen ca 20-30 minuter. Tog tyglarna efter lite mer än halva vägen, började försöka jobba honom lite. Det vart ju mest på rakt spår men även då stigen svängde lite så formade jag honom och ställde åt det hållet. Eftersom det var i skogen så var han lite mer ofokuserad, men mot slutet gick de bättre.

Gick sedan in i paddocken, gjorde någon halt lite serpentiner,volter red på rakt spår. Började sedan trava, samma sak där volter och rakspår gjorde övergång till skritt där han faktiskt lyssnar rätt bra nu. Jag sätter mig ner försöker bromsa lite med sittsen och sedan proar jag lite. Testade galoppera lite men bara i högervarvet eftersom han blev lite spänd efteråt. Efter galoppen så travade jag lite, gjorde övergång till skritt och skrittade. Travade sedan på rakt spår och någon volt sen gav jag mig. 

Det känns verkligen skillnad på bara 3 dagar speciellt i skritten där känns han skitbra vi behöver jobba mer på traven men det känns som lite framsteg endå bara på någon dag. Så får vi fortsätta såhär nu, så även när jag rider i skogen ska jag jobba honom. Skritta fram länge tills de känns bra, lägga in någon liten trav osv. Nu får jag inte tappa dethär, jag tror faktiskt det kan blir bra. Det kommer ta tid men vi ska fixa det!





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback